Blogy Blogy

Zpět

Mediálna žumpa

   Som veľmi rád, že som sa zúčastnil štrajku "odborárov" 12. októbra 2010 v Bratislave. Tento zážitok mi pomohol uvedomiť si, že som vo svojom opovrhovaní, nadávaní a kritizovaní politikov, novinárov a mnohých "slušných" ľudí vôbec nebol ďaleko od pravdy.

   Pravda. Titulok: "Odborári vulgárne nadávali poslancom SaS". No chudáci. Toto je novinárčina? Že pochod "odborárov"? A komentáre prisprostalých čitateľov denníka Pravda iba dolaďovali humorný zážitok z týchto novín.

  "Objektívny", "nezávislý" smiešny denník SME pre zmenu protestnú akciu "odborárov" zaradil do sekcie Ekonomika pod názvom "Sulík hovorí, že odborári sa pomýlili pri čomsi...". A opäť bohovsky vtipné komentáre prisprostalých čitateľov portálu SME. SMEtie.

 

   Ja som si prešiel celú trasu pochodu. Videl som, počul som, zažil som. Toto nebolo sfanatizovanie davu, toto nebolo nanútené a umelé stretnutie chudákov, ktorí sa nechali zmanipulovať nejakými odbormi a odborármi.

Toto si vláda, ani primitívne médiá neuvedomujú. Totiž, pokiaľ by tento protest nezorganizovali odborári, zrejme by masy ľudí vyšli do ulíc aj tak, ale plynulý a pokojný prechod  mestom by bol sotva zaručený!

Jednalo sa o ľudí, to v prvom rade!

   Nijakých tritisíc "odborárov"! Masa ľudí. Obyčajných ľudí, s celkom obyčajnými nešťastnými životmi v tejto krajine! Rodičia detí, deti, učitelia, študenti. Nikto im nezaplatil, aby kričali to, čo kričali, nikto ich nenútil, aby skandovali a nadávali. Robili to preto, že nemohli inak!

 

  Naše bohovsky objektívne médiá zatiaľ postávali s vykravatovanými pánmi poslancami na schodoch parlamentu a robili ťažké rozhovory a analýzy. Dole ich pritom ľudia vypiskovali - aj poslancov, aj novinárov. Ani jedni z nich sa totiž neodvážili medzi ľudí.

   Akurát Matovič a zopár členov SaS sa odhodlali prísť s transparentom úplne od veci. Toto bola protestná akcia proti ekonomickým opatreniam, ktoré sa chystá schváliť súčasná vláda. Transparenty už ani jasnejšie nemohli hovoriť: Prečo máme doplácať na krízu, ktorú sme nespôsobili? Neboli to "odbory", kto na týchto klamárov kričal a vulgárne im nadával. Boli to jedoducho ľudia. A ja som bol medzi nimi!

 

   Tento pochod mi jasne ukázal rozloženie síl: bohaté politické špičky prepojené s médiami na jednej strane, obyčajní, chudobní ľudia na akcii organizovanej odbormi na strane druhej. Štát stojaci proti svojim občanom. Choroba.

  

   A večerné televízne zábery pripomínali vysielanie čínskej verejnoprávnej televízie. Správny uhol kamery, aby nebolo vidieť, koľké masy v skutočnosti pochodovali Bratislavou (veď som tam preboha bol!), aby to vyzeralo, že iba zopár "magorov" zasa robilo bordel v meste plnom slušných ľudí! Zábery na tých niekoľko predstaviteľov odborov, ktorí kráčali na začiatku protestného zhromaždenia. No jednoducho demagogické divadlo!

 

  Odporúčam všetkým prestať čítať noviny. Odporúčam všetkým prestať pozerať televízne správy. Je jasné, pre koho tieto inštitúcie hrabú. Ak sa chcete hrať na objektívnych a urobiť si skutočný obraz života v tejto spoločnosti, odporúčam vám jediné: pokiaľ je to možné, osobne sa takejto udalosti zúčastniť!

Potom sa môžete rozhodnúť, na ktorej stojíte strane!

  

www.adambalusik.blogspot.com

Komentáře
Trackback URL:

Diskusní fórum Diskusní fórum

Kategorie
Diskuse
V této kategorii nejsou žádné diskuse.
Diskuse Označení Založil Příspěvků Zobrazení Poslední příspěvek
V této kategorii nejsou žádné diskuse.
there-are-no-threads-in-this-category