Diskusní fórum Diskusní fórum

Verejná doprava

Dopravný uzol Nové Mesto

Toggle
Navrhujem presunutie zastávok medzimestskej autobusovej dopravy z Bajkalskej ulice na rovnobežnú Tomášikovu ulicu pri železničnú stanicu Nové Mesto, čo by malo za následok (i) odľahčenie Bajkalskej ulice, (ii) rovnaká vzdialenosť a teda nepredĺženie trasy autobusov, (iii) synergický efekt a vytvorenie dopravného uzla kde by ľudia mohli prestupovať (vlak, MHD, autobus, električky a medzimestská autobusová doprava) (iv) ľudia čakajúci na autobus by mali lepšie a kultúrnejšie podmienky (mohli by využívať už vybudovanú infraštruktúru železničnej stanice, občerstvenie, toalety, v zlom počasí využívať čakáreň železničnej stanice, či prístrešky...). 

problemom je neexistencia predlzenia Tomsikovej cez Zatisie na Raciansku... cize cely smer Pezinok-Modra by mal predlzenu trasu (Jarosova-Vajnorska-Tomasikova-Trnavska).
Inak je to super myslienka... som uplne za, ale najprv treba predlzit Tomasikovu.

Netro

ja som za ... mohlo by sa chodiť cez Riazanskú alebo Rybničnú ... super myšlienka ... vlak/autobus/MHD/električka pokope ... ľahšie by sa cestovalo a prestupovalo ... a hlavne vybudovana infraštruktúra stanice ... nech skúsia kompetentní čakať na autobus v zime na daždi ... 

Ak by sa islo cez Rybnicnu tak by ludia z Pezinku nemohli vystupit v Raci, v Krasnanoch, na Vinohradoch, pri skole vedla Mladej gardy, atd.
Z Racianskej sa neda odbocit dolava na Riazansku, a hlavne Riazanska nie je absolutne vhodna na vedenie tolkych autobusov... RIazanska je relativne kludna ulica. Obdobne Nobelova/Odborarska su tiez nevhodne.
Treba tlacit na predlzenie Tomasikovej cez Zatisie, zrusit tam tie garaze a cierne skladky... idea je to dobra.

Netro