Foren Foren

2013-09-12-Zasadnutie

Rekonštrukcia Starého mosta - obchádzková trasa

Umschalten

RE: Rekonštrukcia Starého mosta - obchádzková trasa
Antwort
09.09.13 17:06 als Antwort auf Michal Feik.
Podporujem zelene variant, ktory som nacrtol aj tu http://pr.bratislava.sk/liferay/web/doprava/diskusne-skupiny/-/message_boards/message/2576337, avsak jeho realizacia by bola asi dost financne narocna a pravdepodobne by nebol hotovy ani po dokonceni rekonstrukcie Stareho Mosta.

PN

RE: Rekonštrukcia Starého mosta - obchádzková trasa
Antwort
10.09.13 19:38 als Antwort auf Michal Feik.
Zelená trasa má plus v pomerne priamom spojení, avšak po skúsenostiach s tým, aké problémy sú s realizáciou omnoho jednoduchších úsekov, nepredpokladám, že sa realizácia podarí skôr, ako je plánovaný termín dokončenia prestavby Starého mosta - čím by sa strácal zmysel trasy ako náhradnej počas výstavby.

Odporúčam riešiť náhradnú trasu už od existujúcej trasy popri Chorvátskom ramene, ako komplexnú obchádzkovú trasu. Pre názornosť viď mapky v prílohe.
modrá - existujúca cyklotrasa (neuzatvorená časť)
červená - existujúca cyklotrasa (uzatvorená časť)
zelená - obchádzka cez Most Apollo
žltá - obchádzka cez Most SNP

Trasa na Most Apollo
Veľká časť trasy existuje, alebo existovala v minulosti. Je nutné len obnoviť značenie a vyriešiť niekoľko problémových miest.
  • Pozdĺž Bosákovej medzi Chorvátskym ramenom a Šustekovou bola v minulosti vyznačená trasa na chodníku vodorovným a zvislým značením, bohužiaľ od určitého času je zanedbaná jeho obnova. (foto1, foto2). Vodorovné značenie je potrebné obnoviť a na niektorých miestach obnoviť povrch (ideálne v celej dĺžke).
  • Križovatka Šustekova - Bosákova po prestavbe pred vyše 10 rokmi neobsahuje priechody pre cyklistov, hoci cyklotrasy k nej vedú z troch strán. Je potrebné doplniť priechody pre cyklistov (návrh viď nižšie).
  • Cyklotrasa na chodníku východne od križovatky Šustekova - Bosákova má tiež neobnovované značenie, je potrebné ho obnoviť. (foto)
  • Ďalšie pokračovanie cyklotrasy smerom k podchodu/podjazdu pri EU bolo prerušené dodatočným zjednosmernením ulice kvôli parkovaniu (foto), je potrebné opätovne povoliť prejazd cyklistov oboma smermi.
  • Na zastávke Ekonomická univerzita v smere do centra je vhodné vybudovať cyklistický "bypass" poza zastávku, dnes ide cyklotrasa priamo cez čakajúcich ľudí.
  • Taktiež je potrebné vytvoriť aj pokračovanie cyklotrasy severne od križovatky Šustekova - Bosákova smerom na nadchod ponad Bosákovu.
Trasa na Most SNP
Veľká časť trasy existuje, alebo existovala v minulosti. Je nutné len obnoviť značenie a vyriešiť niekoľko problémových miest.
  • Na niektorých miestach chýba zvislé značenie cestičky pre chodcov a cyklistov, je potrebné obnoviť.
  • Prevažná väčšina priechodov je značená zvislým značením aj pre cyklistov, vodorovné značenie však tomu nezodpovedá. Je potrebné zladiť aj vodorovné značenie - doplniť priechody pre cyklistov.
  • Chýba krátky úsek cyklotrasy medzi Mostom SNP a Aupark Towerom.

RE: Rekonštrukcia Starého mosta - obchádzková trasa
Antwort
10.09.13 19:39 als Antwort auf Anonym.
Zaujímavé, prechádzajúci príspevok som odoslal ako prihlásený užívateľ, napriek tomu figuruje ako anonym.

Jožo Schwarz

RE: Rekonštrukcia Starého mosta - obchádzková trasa
Antwort
10.09.13 22:12 als Antwort auf Jožo Schwarz.
asi ti vyprsala session... dost rychlo totiz vyprsi :/

k tomu "Chýba krátky úsek cyklotrasy medzi Mostom SNP a Aupark Towerom" doplnim, ze sme Auparku predlozili navrh https://pr.bratislava.sk/liferay/web/doprava/diskusne-skupiny/-/message_boards/message/2461315, avsak neriesia absolutne nic... okrem toho, ze dali na chodnik byskupske klobuky, lebo im to MC Petrzalka dal za podmienku pri prestavbe ci co podzemnych garazi