Foren Foren

2014-01-16-Zasadnutie

Uzavretie Štúrovej ulice

Uzavretie Štúrovej ulice
Antwort
16.01.14 12:11
Navrhujem doplniť do programu diskusiu a návrh opatrení v prospech chodcov a cyklistov pri uzavretí Štúrovej ulice.

Na http://www.bratislava.sk/vismo/dokumenty2.asp?id_org=700000&id=11040150&p1=11049947 sa nachádza projekt zmeny orgranizácie dopravy. Uzatvára sa Štúrova a mení smer jazdy na Medenej.

Pre cyklistov to znamená, že prejazd z Kamenného námestia k Unverzite Komenského alebo k Eurovei bude komplikovanejší. Výjazd cez Medenú ani Štúrovu nebude legálne možný. Na Jesenského pri SND je stále prejazd zakázaný (historický okruh toto neodstránil). Dunajská ani Grösslingová nemá povolený protismerný prejazd cyklistov. Jediná legálna trasa mimo pešej zóny teda bude Kamenné námestie - Špitálska - Rajská - Dunajská - Klemensova - Dobrovičova - Lomonosovova - Dostojevského rad - Šafárikovo námestie k UK, resp. - Klemensova - Jakubovo námestie - Lazaretská - Landererova - Olejkárska - Pribinova k Eurovei.

Navrhujem preto nasledujúce zmierňujúce opatrenia pre cyklistov:Chodci

Podľa výkresu http://www.bratislava.sk/VismoOnline_ActionScripts/File.ashx?id_org=700000&id_dokumenty=11040152  bude priamo pri "cyklokontajneri" na Šafárikovom námestí náhradné parkovisko a na chodník od terajšej zastávky električiek  smerom k Alžbetínskej na námestie bude zákaz vstupu chodcov.

To je "podpora" nemotorovej dopravy v praxi podľa výsledkov práce mesta...