Blogs Blogs

Back

Lieky, ktoré nevyliečia a bulvár, ktorý (ne)informuje

Stáva sa, že bulvár - teda mainstreamové média, prinesú naozaj dôležitú informáciu. Napríklad včera sa na webe novinky.cz objavil pozoruhodný článok s názvom: Čo má spoločné pätica najvýnosnejších liekov? Nikoho nevylieči

V texte sa explicitne uvádza, že o lieky, ktoré sú efektívne a naozaj dokážu liečiť (rozumej: odstrániť symptóm), nie je záujem, takže sa stáva, že prejdú potrebnými testami a aj tak sa nevyrábajú, pretože neprinášajú žiaden, respektíve len minimálny zisk. Že záujem nemajú farmakorporácie, je síce choré, ale len ťažko prekvapujúce pre každého, kto už vynaložil aspoň hodinu svojho času, aby sa dozvedel, ako funguje zdravotníctvo. Ako je však možné, že záujem nemajú pacienti?

Pretože o nich nevedia. A sme pri médiách. Bulvár - teda mainstreamové média, sú taktiež korporáciami a majú rovnaký záujem, ako tie, ktoré pôsobia vo farmacii. Výsledkom ich pôsobenia nie je informovaný človek, ktorý si vytvára vlastný názor a aktívne vyhľadáva ďalšie informácie, rovnako ako u farmakorpoácií to nie je zdravý človek. V jednom aj v druhom prípade ide o vytvorenie závislosti - na liekoch a na zábavných informáciách, ktoré vzbudia emócie. Dôvod? Zisk, zisk a ešte raz zisk.

Ozaj ... Už ste dnes ráno spapkali všetky liečiky? A už ste sa aj stihli pozrieť, čo je nové? Výborne, niet nadto byť zdravý a informovaný.

zdroj: http://www.novinky.cz/ekonomika/217256-co-ma-spolecneho-pet-nejvynosnejsich-leku-nikoho-nevyleci.html

 

 

Comments
Trackback URL:

Message Boards Message Boards

Categories
Threads
There are no threads in this category.
Thread Flag Started By Posts Views Last Post
There are no threads in this category.
there-are-no-threads-in-this-category