Fora dyskusyjne Fora dyskusyjne

Rusovská cesta

Projekt - cyklopriechod na Rusovskej ceste

Wątki [ Poprzedni | Następny ]
Toggle
RE: Projekt - cyklopriechod na Rusovskej ceste
Odpowiedź
12.11.11 22:03 jako odpowiedź na Michal Feik.
nech pozeram ako pozeram, cyklopriechod nevidim ani na jednom navrhu (je tam iba priechod pre chodcov ale nie pre cyklistov). treba tam cyklopriechod doplnit, resp nahradit pesi.

jedna sa o hlavnu mestsku cyklotrasu, je nutne cyklopriechod rozsirit minimalne na dvojnasobok. taktiez priestor na chodniku pri priechode je velmi zuzeny a stiesneny. je nutne ho zvacsit (aby sa tam zmestil viac ako jeden bicykel)

variant tri je uplne nepouzitelny, variant jedna je najlepsi (samozrejme ak tam bude cyklopriechod siroky minimalne 5 metrov)

RE: Projekt - cyklopriechod na Rusovskej ceste
Odpowiedź
08.08.13 18:39 jako odpowiedź na Michal Palenik.
Kedže chodim tymto usekom casto (bicykel, peso, auto, mhd) urcite je z pozorovania najlepsia varianta 3. Dovod. Situovany pechod v tesnej blizkosti nebezpecnej krizovatke by len zhorsil pomery. Prechod dalej od tejto krizovatky (uprostred nasypu) by obcas zastavil auta iduce od namestia hraniciarov cim by umoznil prejst autam cez krizovatku z jungmanovej bez zbytocneho akcneho vyrazania (nie raz ohrozujuce prave chodcov a cyklistov cakajucich na vhodny moment na prejdene cesty). Nic horsie ako koncentrovanie poziadaviek na zaradenie do premavky v krizovacom uzle nieje. Bolo by zaujimave vediet okolko by sa zapchala tato krizovatka po tejto uprave lebo momentalne je autom slusne prejazdna (napocitam zaradovanie aut z jungmanovej).

RE: Projekt - cyklopriechod na Rusovskej ceste
Odpowiedź
09.08.13 00:19 jako odpowiedź na Peter Švec.
ta varianta 3 nie je dobra... chyba jej priechod pre cyklistov.. navyse pocita s tym, ze na tej drevenej lavke sa cyklisti budu tlacit s chodcami a co je uplne najhorsie, cesta je zbytocne siroka a nie su pouzite ziadne prvky skludnenia dopravy ("cestna dieta")... len posuva problem s prechodom na druhu stranu o kusok dalej a je tam namaloveny priechod pre chodcov