Fora dyskusyjne Fora dyskusyjne

Powrót

"Máme toho dosť," odkazuje Únia mužov Slovenska – Hnutie pre rodiny

Občania nevidia dôvod, aby vláda kryla vykrádanie Sociálnej poisťovne, zdravotnej poisťovne a štátneho rozpočtu a ako?

1. Podnikateľ si zriadi firmu a prihlási sa do II. piliera a aj jeho zamestnanci sa prihlásia do druhého piliera.

2. Do Sociálnej poisťovne posiela iba výkazy za seba na najvyšší základ pre odvody, ale eurá neodvádza, ani za seba ani za zamestnancov.

3. Po 2 - 3 rokoch si založí novú firmu na ktorú prenesie majetok starej firmy a dlhy nechá na starej firme, ktorú dá do konkurzu. Pre opatrnosť majetok prenesú cez 4 až 5 nastrčených firiem tak, že nakoniec majetok skončí v jeho novej firme.

4. Sociálna poisťovňa z výkazu povinne odvedie do DSS 9 % za majiteľa aj zamestnancov. Takže majiteľ aj jeho zamestnanci si sporia do súkromného II. piliera aj keď reálne neposlal do Sociálnej poisťovne ani 1 euro.

5. Sociálna poisťovňa eurá nevymôže, lebo firma nemá žiaden majetok z ktorej by ich vymohla.

6. Podnikateľ a zamestnanci idú do dôchodku a Sociálna poisťovňa a DSS im vyplácajú vysoké dôchodky.
Z čoho jemu a zamestnancom vypláca dôchodky? No predsa zoberie tým, čo platia a výsledok je taký, že dôchodky máme na úrovni životného minima.

Otázka: Ako to má vyriešené EÚ?
Odpoveď: Majú zákon o hmotnej zodpovednosti právnických osôb a osoby, ktoré zbankrotovali nemôžu podnikať 10 rokov. Právnické osoby musia ručiť majetkom svojim a svojich manažérov ako aj ich rodinných príslušníkov, čiže dobre si rozmyslia robiť takéto zlodejstvá.

Otázka pre poslancov a ich šéfa Sulíka: Dokedy sa bude dať okrádať dôchodcov a chorých netransparentnými zákonmi?

Ako je možné, že Sociálna poisťovňa musí povinne odoslať do DSS polovicu t. j. 9 % z vymeriavacieho základu aj keď jej eurá vôbec neprídu na účet. DSS si pritom vyberá od prispievateľov aj poplatky za vedenie účtu, pričom náklady na vymáhanie nemá žiadne a tak len kasa Sociálnej poisťovne ostáva prázdna.