Diskusné fórum Diskusné fórum

Umelka

Umelka - projektová dokumentácia

Diskusie [ Predchádzajúci | Ďalej ]
Prepínač
Umelka - projektová dokumentácia
Odpoveď
9.10.2013 18:00
Bodové opatrenie, rozšírenie chodníka
Zóna - parkovanie povolené len na vyznačených miestach

RE: Umelka - projektová dokumentácia
Odpoveď
15.10.2013 9:40 ako reakcia na Michal Feik.
Oceňujem rozšírenie chodníka a zavedenie zóny s parkovaním len na vyznačených miestach, v stiesnenom priestore pred Umelkou s veľkým pohybom chodcov to bude výrazné plus.

Problém však je, že tento projekt nerieši lokalitu komplexne a neprepája cyklotrasu na Pribinovej s ďalšími hlavnými mestskými cyklotrasami  (1. Gondova - nábrežie - Most SNP, 2. Štúrova). Cyklotrasa vedie len na Starý most, ktorý má byť podľa plánov dva roky neprejazdný. Výsledkom teda bude, že cyklotrasa navedie cyklistov k Umelke, kde budú po chodníku pokračovať smerom na Šafárikovo nám. To môže byť zdrojom konfliktov medzi chodcami a cyklistami. Cyklista, ktorý pôjde legálne po cyklotrase v smere na Šafko už po uzatvorení Starého mosta nebude mať možnosť legálneho pokračovania (jedine nelegálne po chodníku), v opačnom smere sa na cyklotrasu nedostane hneď kvôli klemmfixom.

Vhodnejšie by bolo rozšíriť chodník po celej severnej strane Umelky (pre cyklistov 2,5 m, pre chodcov zvyšný priestor, min. však 2,5 m) a to aj na úkor zúženia stredového zeleného pásu na Pribinovej a zrušenia spevneného stredového pásu na Dostojevského rade (čím by sa zároveň zlepšili podmienky pre chodcov pri prechode cez cestu - nemuseli by vyčkávať na úzkom ostrovčeku uprostred frekventovanej cesty.