Diskusné fórum Diskusné fórum

Pribinova ulica

Starý most a Apollo spoja cez Euroveu

Diskusie [ Predchádzajúci | Ďalej ]
Starý most a Apollo spoja cez Euroveu
Odpoveď
7.10.2011 16:26
Chodcom pri Eurovei rozšíria chodník, priestor dostanú aj cyklisti.

BRATISLAVA. Prejdite na druhú stranu, prikazuje značka na priechode pri budove ministerstva vnútra smerom k obchodnému centru Eurovea. Postavili tam iba úzky chodník, ktorý sa po pár metroch končí.

Chodci majú podľa značiek prechádzať z jednej strany na druhú. Väčšinou to ignorujú a idú priamo po ceste.

Chodci a cyklisti však pretlačili zmenu. „Vytvoria chýbajúci chodník aj cestičku pre cyklistov,“ povedal Daniel Duriš z občianskeho združenia Cyklokoalícia, ktoré to navrhlo. Zmeny súvisia s plánovaným budovaním cyklocesty na trase Starý most, Eurovea a most Apollo, taktiež na návrh združenia.
Zjazd z mosta

„Zastupiteľstvo však ešte neschválilo presné vedenie trasy, iba zámer ako taký,“ vraví hovorca magistrátu Michal Stuška. Na cyklotrasy v meste schválili poslanci koncom júna takmer 32­tisíc eur.

Schválené nie je ešte ani to, ako dobudujú chodník a cyklocestu na problematickom úseku pri Eurovei. Cyklokoalícia navrhla využiť na vytvorenie chodníka a cyklocesty pravý jazdný pruh na zjazde zo Starého mosta smerom k Eurovei. Od uzavretia Starého mosta tadiaľ autá nejazdia, nepočítajú s nimi ani v projekte rekonštrukcie mosta.

O definitívnej trase, teda aj o využití pruhu pre chodník a cyklocestu, rokujú. Stuška predpokladá, že návrh vedenia trasy uzavrú do mesiaca.
Núdzový pruh

S návrhom cyklokoalície nesúhlasí dopravný analytik Jozef Drahovský, pruh je podľa neho potrebný pre autá najmä v mimoriadnych situáciách.

Duriš mu oponuje, ľudia podľa neho vtedy utekajú po vlastných, autá spôsobia zápchu.

Zdroj: http://bratislava.sme.sk/c/6066245/stary-most-a-apollo-spoja-cez-euroveu.html#ixzz1a6dEV200