Zverejňovač príspevkov Zverejňovač príspevkov

Späť

Vedľajšie účinky geneticky modifikovaných plodín

Autor/ka: David Gutierrez

Americká akadémia environmentálnej medicíny vydala vyhlásenie, že „existuje viac ako náhodné spojenie medzi geneticky modifikovanými potravinami a nežiaducimi dopadmi na zdravie. Ide o kauzálnu spojitosť". Popri tom upozornila verejnosť, aby sa vyvarovala geneticky modifikovaným potravinám. Z veľkého počtu štúdií a prípadov vyplýva, že geneticky modifikované potraviny vedú k rozličným zdravotným problémom, vrátane zrýchleného starnutia, dysfunkcie imunitného systému, poruchy tvorby inzulínu, poškodenia orgánov či poruchy rozmnožovania. 

Zvieratá, ktoré boli kŕmené geneticky modifikovanými plodinami (v ktorých sa vytváral pesticíd Bt) zomierali po tisícoch. Naopak zvieratá, ktoré sa pásli na nemodifikovaných druhoch tých istých plodín, obišli bez následkov. Pri pitve výskumníci zistili, že zvieratá mali čierne škvrny na pečeni a črevách, vnútorné krvácanie a ďalšie známky Bt otravy.

Napriek všetkým dôkazom a rozšíreniu geneticky modifikovaných plodín v americkom potravinárstve doposiaľ nebola uverejnená jediná spáva ohľadom klinického testovania týchto plodín.
 
Spracoval Martin Jankovič
Zdroj: NaturalNews.com http://www.naturalnews.com/028245_GM_food_side_effects.html
Priemerne (0 Hlasy)