Fora dyskusyjne Fora dyskusyjne

Jarovce - hrádza

Jarovce - hrádza (štúdia)

Wątki [ Poprzedni | Następny ]
Toggle
Jarovce - hrádza (štúdia)
Odpowiedź
16.07.13 17:06

RE: Jarovce - hrádza (štúdia)
Odpowiedź
16.07.13 22:43 jako odpowiedź na Michal Feik.
moje prve postrehy:
Idealne spravit variant A1 (Jarovce - hradza) ako najkratsie napojenie na hradzu a do Petrzalky a zaroven variant D (Jarovce - Rusovce) na podporu lokalnej mobility... variant C je uplne mimo.
Pri variante A1/A2 by ale bolo fajn, ak by bezpecny odstup bol viac ako navrhnutych 0,5 m a fyzicky oddeleny napr. zelenou (kriky/stromy), co zaroven vytvara tien.
Ocenujem ze vsetky navrhy su obojsmerne cyklisticke cesticky!

za Cyklokoaliciu urcite posleme emoticon

RE: Jarovce - hrádza (štúdia)
Odpowiedź
16.08.13 13:52 jako odpowiedź na Michal Feik.
za Cyklokoaliciu (odoslane aj mailom)

Pripomienky k trasovaniu

  • Odporúčame variant A1. Ide o najkratšiu aj najlogickejšiu spojnicu s hrádzou. Pre dochádzanie do práce (do Petržalky, do centra, atď.) je zároveň najpriamejší, nenúti cyklistov k zbytočným obchádzkam (napr. cez Rusovce). Z hľadiska bezpečnosti uprednostňujeme bezkolízny variant A1 pred A2.
  • Cesta č. III/002046 má v úseku od cesty č. I/2 po začiatok obce Jarovce maximálnu povolenú rýchlosť 90 km/h. Rýchlo idúce vozidlá nepridávajú pocit bezpečia a komfortu cyklistovi, preto odporúčame zvážiť možnosť rozšírenia bezpečného odstupu z navrhovaných 0,5 m na min. 1 m a to formou zelene (napr. nové stromčeky, ktoré by zároveň slúžili ako fyzická ochrana aj ochrana voči slnku)
  • Tunel pod cestou č. I/2 požadujeme vhodne osvetliť.

Paralelne s variantom A1 odporúčame vybudovanie cyklotrasy medzi Jarovacmi a Rusovcami (variant D) na podporu lokálnej mobility medzi mestskými časťami, nie ako primárne napojenie Jaroviec na hrádzu, ale v rámci iného projektu. Komunikácia medzi Jarovcami a Rusovcami je príliš  úzka, jazdí sa tam vysokou rýchlosťou a navyše po nej jazdia aj autobusy. Z tohto dôvodu nie je vhodná pre cyklistov.Zároveň do Územného plánu navrhujeme severo-južnú cyklotrasu Jarovce - Petržalka (Janíkov dvor) a prepojenie na Kittsee.