Fora dyskusyjne Fora dyskusyjne

Mierová

Mierová

Wątki [ Poprzedni | Następny ]
Toggle
Mierová
Odpowiedź
16.08.13 13:09
MČ Bratislava - Ružinov zasiela podnet (iniciovaný občanom) na zaradenieďalšieho úseku hlavných mestských cyklotrás do plánu projektovej prípravypre realizácie v  r.2014.Ide o prepojenie dvoch severo-južných cyklotrás na okružných komunikáciách a to cyklotrasy po Bajkalskej s cyklotrasou po Tomášikovej ulici v trase Prievozskej a Mierovej ulice.Bajkalská a Tomášikova už sú zaradené do projektovej prípravy cez STARZ.Navrhované prepojenie je už dnes využívané cyklistami lebo naväzuje na cyklistický podchodv križovatke Bajkaslá-Prievozská. Skorou realizáciou tohto podnetu by sa vyriešil ajzanedbaný chodník v priestore McDonaldu na Prievozskej ulici.

RE: Mierová
Odpowiedź
19.08.13 07:55 jako odpowiedź na Michal Feik.
Oveľa vhodnejšie by bolo dať vypracovať generel cyklistickej dopravy. HDI objednáva generel dopravy už príliš dlho a samotný generel cyklistickej dopravy by potom slúžil ako podklad, resp. ako súčasť generelu dopravy. Budovanie cyklistickej dopravy (hlavne jej infraštruktúry) by malo mať jasný koncept a nemalo by sa postupovať štýlom že ja chcem cyklotrasu tu a iný zas inde. Okrem toho že je to nákladné a hrozí aj to, že celá sieť nevhodne vedených cyklotrás nebude riadne plniť svoj účel.
A ak by to aj nebol generel cyklistickej dopravy, ktorý je už äzemnoplánovacím podkladom, možno by v začiatkoch postačila aj štúdia rozvoja cyklistickej dopravy na území hl. m. SR BA – tá by neskôr mohla poslúžiť ako podklad pre generel cyklistickej dopravy. 


Raus