Diskusné fórum Diskusné fórum

Cyklostojany

Umiestnenie cyklostojanov v Starom meste (19.10.2011)

Prepínač
Zoznam miest v Starom meste po odsúhlasení Krajským pamiatkovým úradom.

Poloha č.8 - D Ó M sv. Martina – oproti hlavnému vchodu pri opornom múre ( 2 x U )

Poloha č.9 - H L A V N Á P O Š T A – pri telefónnej búdke ( 2 x U )

Poloha č.10- Filozofická fakulta UK Bratislava, Gondova ul.- pri východe z parkoviska pri
Dunaji ( 2 x U )

Poloha č.11- Obchodný dom MY BRATISLAVA (TESCO) – pri hlavnom vchode od Dunaj-
skej ulice, Kamenné námestie ( 2 x U )

Poloha č.16- BILLA – Jesenského ul. na vyšrafovanom mieste vedľa hlavného vchodu (2xU)

Poloha č.22- BUDOVA POLÍCIE na Sasinkovej ul. pred hlavným vchodom do budovy (2xU)


Je určite chvályhodné, ak sa začnú osádzať stojany pre bicykle na miestach, kde doteraz chýbali. Avšak je veľká škoda, ak sa osádzajú aj pred inštitúciami a pred budovami, kde by ich mohli – a mali osadiť ich vlastníci – prevádzkovatelia. Prečo sa z rozpočtu mesta radšej nesústredí na osadenie stojanov pred vlastnými zariadeniami? S osádzaním stojanov pred obchodmi a obchodnými domami nesúhlasím, nakoľko po rozumnom rokovaní by tieto organizácie sami dobrovoľné mali pristúpiť k ich osadeniu (je to určite aj v ich vlastnom záujme). Podľa mňa je to znova ukážka toho ako sa mesto NEmusí starať pro-trhovo, hľadať partnerov a iné spôsoby ako navýšiť rozpočet a získať viac financií.
Nerobme z tohto bodu zas len takú klasiku, že bola žiadosť a niečo sme spravili len aby bola „fajka“ splnené. Aj keby tie stojany sa tam mali osadiť až o 3roky tak týchto 12stojanov, môže byť osadených niekde inde – stojany osadené na iných miesta skôr či neskôr vytvoria tlak aby sa každá organizácia začala niečím podobným zaoberať.
Aj v tejto kapitole mi chýbajú nejaké rozumné pravidlá, podľa čoho a kam sa stojany umiestňujú...
Navyše tvrdenie, že lokality navrhla komisia je trochu zvláštne. 14.11.2011 som Vám písal e-mail, že sa v diskusii nedá reagovať na túto tému (teda nedá sa tam pridať, žiadna reakcia, názor, podnet, stanovisko). Dodnes som nedostal odpoveď a žiaľ nemám toľko času aby som si toto fórum pozeral každý deň či je odpoveď už možná. Dokonca ani dnes 30.11.2011 nemáte k tejto téme pripomienky žiadneho člena komisie. Ak táto komisia má fungovať takýmto spôsobom treba dať vedieť primerane k tomu sa zariadim.
Záverom: ako aktivita je to určite dobrý krok a nerád by som aby to vyzeralo, že so stojanmi nesúhlasím, ale tým, že sa stojany „minuli“ na miestach kde mohli byť osadené inými subjektmi a už z tak malého rozpočtu na cyklodopravu nemuselo isť ani euro, mohlo byť spravené viac. Táto situácia by sa ešte dala napraviť dodatočným rokovaním s OD MY, Billa a získať takto podporu za už umiestnené stojany.

Raus