Diskusné fórum Diskusné fórum

Jantárová cesta

Projekt Jantárová cesta (prvá etapa - zvislé dopravné značenie, schválený)

Prepínač
Projekt cyklotrasy Jantárová cesta (Starý Most - Bosákova), prvá etapa, povolenie vjazdu cyklistov do zákazu vjazdu. Projekt schválený na dopravnej komisii a dopravným inšpektorátom.

RE: Projekt Jantárová cesta (prvá etapa - zvislé dopravné značenie, schvále
Odpoveď
19.10.2011 14:48 ako reakcia na Michal Feik.
Pán poradca primátora
Za mestskú časť Bratislava-Petržalka si dovolím mať pár pripomienok k projektu schválenému ako píšete v "dopravnej komisii". Neviem či sa jedná o Operatívnu komisiu dopravy pri odd. prevádzky dopravy Magistrátu hl. m. SR BA (OKOD). V prípade že sa jedná o OKOD a tento projekt tam bol schválený chcem o to dôraznejšie upozorniť na niektoré nedostatky:
- Zrušenie dopravného značenia na lávke pre cyklistov pri bývalom Technomarkete chápem ako zrušenie značenia C8b (ako je uvedené v projekte), C16 a E7. Ak je plánované zrušiť všetky tri dopravné značky bude to mať za následok privedenie cyklistu na parkovisko z ktorého môže pokračovať iba späť na Farského ak neporuší zákon o cestnej premávke (prikázaný smer, dvojitá pozdĺžna súvisla čiara). Zmienené značenie ktoré má byť zrušené má svoje opodstatnenie, nakoľko cyklistu smerujé na rampu (ktorá nemá parametre vyhovujúce cyklistom (preto treba zosadnúť)), ktorá pokračuje cyklistickým chodníkom smer Sad Janka kráľa, respektíve pozdĺž Einsteinovej k Auparku - v tejto veci je vhodné spomenúť že by bolo vhodné vybudovať prepojenie rampy a cyklistickej cestičky pozdĺž Einsteinovej.

- V križovatke Farského - Jantárová cesta nesúhlasíme s vedením cyklistov v priestore zastávky MHD (prípustné by bolo poza zastávku najlepšie aj s vyznačením piktogramov na chodníku nakoľko sa jedná o značne vyťažený úsek (ako cestujúcimi, tak aj cyklistami)). V tejto súvislosti je potrebné vymeniť dopravné značenie C13 v smere z Farského na Bosákovu - značenie ktoré je v projekte označené ako C13b správne umiestňuje cyklistu a chodca

Do budúcna by som uvítal ak by som sa k projektu mohol vyjadriť ešte pred jeho oficiálnym schvaľovaním, v dobrej viere a vôli napomôcť k najlepširmu riešeniu aspoň tak ako pri projekte Košická (aj napriek tomu, že moje pripomienky neboli zapracované - resp. rešpektované, ale sú k dispozícii (vyjadrenie k mailovej žiadosti Ing. arch. Szaboóvej), aby nedochádzalo k dodatočným "reklamáciam" a zbytočnému obviňovaniu čo, kto ako navrhol ako zo strany cyklokoalície tak aj Vašej. Zbytočné hašterenie bude mať za následok len to že sa vrátime k stavu ktorý tu bol - a teda že radšej sa nebude robiť nič (čo by som nerád).


Ing. Milan Raus
odd. územného rozvoja a dopravy-referát dopravy

Miestny úrad mestskej časti Bratislava-Petržalka
Kutlíková 17, 852 12 Bratislava
IV. posch, č. d. 408
milan.raus@petrzalka.sk

Na obhliadke sme sa dohodli na priechode pre cyklistov, aby sa vyriešil problém s výjazdom cez parkovisko. Rovnako sme sa dohodli na rozšírení cca 10 metrov dlhého úzkeho chodníka o zámkovú dlažbu, kde dnes musí cyklista zosadnúť. S týmto riešením súhlasil aj prítomný policajt.

Na stúpajúci výjazd od Auparku pred zákrutu by sa inštalovala značka 30 km/h.

Projekt cyklotrasy Jantárová cesta (Starý Most - Bosákova), prvá etapa, povolenie vjazdu cyklistov do zákazu vjazdu. Projekt schválený na dopravnej komisii a dopravným inšpektorátom.